Leipuri Ilona Rantapelkonen

Ilonan Juhlaherkkujen takana seisoo yksi iloinen persoona, leipuri Ilona.

"Perustin Ilonan Juhlaherkut vuonna 2013. Varsinaisen toiminnan yrityksen parissa aloitin kuitenkin vasta kesällä 2016. Valmistuin catering-alalta vuonna 2008 ja työskentelin vuosia pitopalvelussa ja suurkeittiöillä. Sitten rakensin pienen leipomon kotini yhteyteen, samaan rakennukseen, jossa on ollut ennenkin leipomotoimintaa. Kun sain kunnolliset tilat, aloin leipomaan vakituisesti tavoitteena hankkia elanto leipomalla.

Minulle tärkeitä arvoja leivonnassa on herkullisuus, suomalaisuus, perinteet. Rakastan perisuomalaisia raaka-aineita kuten marjat, ruis, kaura, voi ja kananmuna.

Leivonnaisissa minulle on tärkeää, että ne maistuvat oikeilta. Tuotteessa pitää näkyä tekijänsä kädenjälki, vain silloin se voi olla rakkaudella leivottu. Näiden arvojen pohjalta ei voi valmistua huonoja tuotteita.

Elämääni kuuluu työni ohella vahvasti myös rakas perheeni, johon kuuluu mieheni Tapio ja tyttäreni Maija. Heidän kanssaan touhutessa kuluu vapaa-aika joutuisaan. Tämän lisäksi ulkona liikkuminen kaikissa muodoissaan on minusta mukavaa ja virkistävää."

Iloisia kahvihetkiä toivotellen,

Ilona Rantapelkonen