Kuka leipoo?

Ilonan Juhlaherkkujen takana seisoo yksi iloinen persoona, leipuri Ilona.

"Perustin Ilonan Juhlaherkut v. 2013. Varsinaisen toiminnan yrityksen parissa aloitin kuitenkin vasta kesällä 2016. Valmistuin catering-alalta v. 2008, ja työskentelin vuosia pitopalvelussa ja suurkeittiöillä. Sitten rakennettiin tarpeitani varten pieni leipomo kodin yhteyteen, samaan rakennukseen, jossa on ollut ennenkin leipomotoimintaa. Kun sain kunnolliset tilat, aloin leipomaan vakituisesti tavoitteena hankkia elanto leipomalla. 

Minulle tärkeitä arvoja leivonnassa on herkullisuus, suomalaisuus, perinteet. Rakastan perisuomalaisia raaka-aineita kuten marjat, ruis, kaura, voi ja kananmuna. Minulle on tärkeää leivonnaisissa, että ne maistuvat oikeilta, olen aina syönyt kotonaleivottua, joten asialle on pitkät perinteet. Näin ollen tuotevalikoimani on räjähtänyt käsiin, kun kaikkea pitää saada minulta ja kaikki pitää tehdä käsin... Tuotteessa pitää näkyä tekijänsä kädenjälki, vain silloin siinä voi olla leima "rakkaudella leivottu".

Näiden arvojen pohjalta ei voi valmistua huonoja tuotteita."

"Elämääni kuuluu työni ohella vahvasti myös rakas perheeni (johon kuuluu mieheni Tapio ja tyttäreni Maija), jonka kanssa touhutessa kuluu vapaa-aika joutuisaan. Tämän lisäksi ulkona liikkuminen kaikissa muodoissaan on minusta mukavaa ja virkistävää." 

     

Iloisia kahvihetkiä toivotellen

Ilona Rantapelkonen

RAUHA-RAKKAUS-ILO